Særlig for tillidsvalgte

Her er en billedtekst

Bjarne skaffede 12 nye medlemmer efter organiseringskursus

Det var blot et enkelt inspirationskursus, der skulle til, så fik Bjarne Ipsen, trafikkontrollør i Movia, gang i organiseringen af sine kolleger, og i løbet af kort tid havde han skaffet 12 nye medlemmer til sin lokalafdeling, FOA 1.

Af: Abigail Josephsen

Flere skal være social- og sundhedsuddannet i fremtiden

Med aftale, der er indgået mellem Regeringen, KL, Danske Regioner og FH følger 78 millioner kroner i 2021 og 156 millioner kroner i de efterfølgende år til at tiltrække flere til social- og sundhedsassistentuddannelsen.

”Kommunerne skriger på uddannet arbejdskraft nu – antallet af uddannede social- og sundhedsassistenter og -hjælpere har simpelthen ikke fulgt med stigningen i antallet af ældre, der er afhængige af pleje og omsorg. Derfor er det vigtigt, at vi sætter massivt ind for at tiltrække så mange som muligt til faget nu og i fremtiden. Der er ikke tid til at vente,” siger Vinni Jakobsen.

Ifølge en fremskrivning, FOA har lavet, kommer vi i 2028 til at mangle 40.000 ansatte på ældreområdet, fordi mange trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet og det stigende antal plejetrængende borgere.

Løn under større del af uddannelsen

Blandt de konkrette tiltag, som skal sikre flere på social- og sundhedsuddannelserne vil elever over 25 år på grundforløb 2 på social- og sundhedsassistentuddannelsen fremover få løn frem for SU.