Vi går forrest ved OK21
Særlig for tillidsvalgte


Ansatte på offentlig overenskomst

Status på OK-forhandlingerne: Hvad skal der ske frem til urafstemningen

Overenskomstforhandlingerne er i sidste fase. Når de er afsluttet, skal resultatet til afstemning hos FOAs medlemmer. Før afstemningen inviterer FOA til online stormøder og Facebook Live, hvor resultaterne bliver forklaret og omsat til FOA-medlemmers hverdag.

Online stormøder: Få resultaterne af OK-forhandlingerne forklaret og omsat til hverdagen

Når overenskomstforhandlingerne er overstået, skal resultatet til afstemning hos FOAs medlemmer. Før den afstemning – som kaldes urafstemningen - inviterer FOA alle tillidsvalgte og medlemmer til tre online stormøder. 

På de online stormøder vil FOAs formand Mona Striib og de fire sektorformænd - Torben Klitmøller Hollmann (Social og Sundhed), Kim Henriksen (Pædagogisk), Pia Heidi Nielsen (Kost-Service) og Reiner Burgwald (Teknik-Service) - præsentere resultaterne af overenskomstforhandlingerne, og de vil forklare, hvad de konkret betyder i hverdagen. 

Der vil være mulighed for, at du og dine kolleger kan stille spørgsmål og gå i direkte dialog med Mona Striib og sektorformændene om resultaterne og den aktuelle situation.
 

Stormøderne vil ruste jer til at til at tage stilling til, om I vil stemme ja eller nej til de samlede resultater til urafstemningen.

Når alle forhandlingerne er afsluttede, og urafstemningen skydes i gang, vil du modtage mere information om de tre online stormøder.

Facebook Live: Fokus på aftalerne for sektorerne

Der vil også være mulighed for at få resultatet af forhandlingerne forklaret og omsat til den konkrete hverdag, når der inviteres til Facebook Live. Facebook Live vil især have fokus på aftalerne for de forskellige sektorer, og her kan alle, der følger FOA på Facebook, se med.  

I det næste nyhedsbrev, som bliver sendt ud i næste uge, vil du få mere information om Facebook Live med datoer og tidspunkter. 

Urafstemningen: FOAs medlemmer skal stemme om OK-forhandlingernes samlede aftaler

Så snart at der er sat en dato for urafstemningen, vil alle stemmeberettigede FOA-medlemmer modtage en mail og en sms med link til urafstemningen  (afstemningen om de samlede resultater af overenskomstforhandlingerne).

Til urafstemningen er det muligt at stemme ja eller nej. 

Et samlet JA betyder, at nye overenskomster træder i kraft 1. april 2021. Og det vil være afslutningen på OK21-forløbet.

Et samlet NEJ derimod kan betyde, at forhandlingerne skal genoptages, at Forligsmanden bliver inddraget og i yderste konsekvens kan det føre til strejke og lockout.

I næste nyhedsbrev til tillidsvalgte kommer der meget mere information om urafstemningen og de digitale medlemsmøder.

Læs meget mere om OK21 på foa.dk’s temaside