Få besøg af nyt besøgsteam til at støtte arbejdspladsernes arbejdsmiljøindsats

Et nyt BFA besøgsteam skal hjælpe jer i jeres arbejde med forbedring af arbejdsmiljøet. Indsatsen sker som en udløber af trepartsaftalen, der opsætter nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen i Danmark frem til 2030.

BFA Velfærd og Offentlig administration er klar til at inspirere og vejlede en række arbejdspladser om særligt udvalgte arbejdsmiljøudfordringer. De udvalgte typer af arbejdsplader og arbejdsmiljøudfordringerne er specificeret i trepartsaftalen fra 2020 om prioriterede nationale arbejdsmiljømål.

BFA Velfærd og Offentlig administration har på baggrund af trepartsaftalen etableret et besøgsteam, der står klar til at samarbejde med jer i kortere eller lidt længere forløb om at forebygge og håndtere de udpegede arbejdsmiljøproblemer.

Indsatsen tilrettelægges, så I fællesskab sikrer en stærk forankring af jeres arbejdsmiljøindsatser i jeres organisation. BFA ønsker derfor at samarbejde med hele eller dele af jeres organisation, der omfavner flere arbejdspladser.

BFA’s besøgsteam tilrettelægger ikke forløb til den enkelte arbejdsplads alene. Besøgsteamets indsats retter sig derimod fx mod flere arbejdspladser såsom hele hjemmeplejen i eller på tværs af kommuner, flere afdelinger på et eller på tværs af hospitaler eller alle relevante daginstitutioner eller døgntilbud i en kommune.

Med udgangspunkt i BFA’s materialer og værktøjer kan besøgsteamet bidrage til at inspirere og vejlede jer samlet som organisation og gennem repræsentanter for jeres arbejdspladsers lokal MED, arbejdsmiljøorganisation og TRIO’er i, hvordan I kan styrke jeres forebyggende arbejdsmiljøindsats.

Tilbuddet henvender sig til arbejdspladser inden for både det offentlige og det private område.

De prioriterede arbejdsmiljøbelastninger, I kan få hjælp til, er:

  1. Ergonomiske udfordringer såsom fysiske belastninger i arbejdet, herunder organisering af arbejdet og brug af teknologi
  2. Krænkende handlinger i både det interne og eksterne samarbejde såsom vold, trusler, chikane, seksuel chikane og mobning
  3. Ubalance mellem opgaver, indflydelse og udviklingsmuligheder


De brancher der kan få hjælp fra besøgsteamet er:

  • Døgninstitutioner og hjemmepleje
  • Hospitaler
  • Daginstitutioner
  • Undervisning

Læs mere om tilbuddet, besøgsteamet og hvordan I ansøger