TV: Lockout truer eksamener på SOSU-skolen

Hvis lockouten fortsætter, er flere eksamener i fare for at blive aflyst, og flere elever risikerer også at blive sendt i praktik uden at være ordentligt forberedt.

Der er meget tomt på Social- og Sundhedsskolen i Århus. Lockouten betyder nemlig at 75 % af alle underviserne er lockoutet, og det har konsekvenser. Størstedelen af undervisningen er aflyst, og derfor har blandt andre flere social og sundhedsassistent-elever fået fremrykket deres praktik i psykiatrien, selvom eleverne ikke føler sig godt nok forberedt.

- Det er jo lidt skræmmende, fordi vi ikke er klædt på til at komme i praktik nu. Vi har kun været i skole tre uger og skulle egentlig have været i skole i otte uger, så vi er ikke helt klædt på til at komme ud i psykiatripraktikken, siger social- og sundhedsassistent-elev Trine Eberhard.

For andre elever betyder lockouten, at deres eksamener kan blive aflyst. Ifølge direktør Leo Hansen risikerer 25 pædagogisk-assistent-elever at få aflyst deres eksamen i næste uge, og ugen efter gælder det 50 social- og sundhedsassistentelever.

Der er også pædagogisk-assistent-elever, der risikerer at få forkortet praktikken, fordi de i sidste uge fik aflyst deres specialefag. Derfor er det sandsynligt, at specialefaget skal tages i praktikperioden, og så bliver praktikperioden forkortet.