TV: Gratis rød suppe til arbejdsløse

Der var både mad, musik og taler, da Enhedslisten fredag afholdt forårsmiddag for arbejdsløse for at sætte fokus på den hetz, som de arbejdsløse bliver udsat for.

Dagens menu var rød linsesuppe med brød, og maden blev serveret sammen med kaffe, vand og flere gæstetalere. Formålet var at sætte fokus på den behandling, som arbejdsløse bliver udsat for.

- Vi synes, at de arbejdsløse bliver udsat for en helt urimelig hetz. De bliver mistænkeliggjort, de får taget en stor del af deres indkomst, og de bliver hele tiden skudt i skoene, at det bare er dem, der er dovne snyltere, som ikke vil arbejde. I virkeligheden er der jo ikke arbejde nok til folk, sagde arrangør og byrådskandidat Maria Sloth Andersen fra Enhedslisten.

Blandt talerne var formanden for Dansk Socialrådgiverforening Nord Mads Bilstrup, folketingsmedlem Christian Juhl fra Enhedslisten og formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen.

- Der er rigtig mange mennesker, der ryger ud af dagpengesystemet samtidig med, at regeringen lige har vedtaget en kontanthjælpsreform, der betyder, at der er rigtig mange mennesker, der kommer til at leve på fattigdomsgrænsen, og det er simpelthen uanstændigt, sagde Kirsten Normann Andersen.