TV: 1.maj lagde op til 12. maj

TV: 1. maj lagde op til 12. maj

Arbejdernes internationale kampdag blev i år i høj grad brugt til at samle og forberede til velfærdsalliancens mange arrangementer, der indtil videre kulminerer d. 12. maj. Men dagen blev naturligvis også afholdt på behørig traditionel vis, og der var god stemning, godt vejr og masser af opbakning.

Morgensang, morgenmad, morgenbitter og næsten fuldt hus. Sådan begyndte dagen hos FOA Århus d. 1. maj 2016, hvor stemningen var god og forventninger høje. 

1. maj blev nemlig i år brugt til at promovere d. 12. maj. Den dag afholder velfærdsalliancen.dk nemlig demonstrationer over hele landet i protest mod omprioriteringsbidraget og de mange angreb på velfærdssystemet.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var i dagens anledning forbi og holdt en engageret tale, og han opfordrede også alle til at komme forbi d. 12. maj, så regeringen kan få et klart nej til yderligere nedskæringer.

- Hvis man vil ændre det, så kræver det jo, at der er en stor folkelig opbakning til at arbejde i mod, sagde Jacob Bundsgaard blandt andet.

Kl. 11.30 tóg medlemmerne indtil Rådhuspladsen i Århus, hvor mange andre var mødt op, og senere gik turen det traditionelle optog mod Tangkrogen, hvor solen, stemningen og humøret var i top.

FOA Århus havde som sædvanligt et telt og alle gæster blev budt på kaffe og fadøl. Dagen sluttede kl. ca. 16.30.