TV: Stormøde hos FOA Århus efter hjemmeplejekonkurs

TV: Stormøde hos FOA Århus efter hjemmeplejekonkurs

Der var masser af tvivl og utryghed, da omkring 70 medarbejdere fra plejefirmaet Hjemmehjælpen Århus ApS kom til stormøde. Firmaet gik nemlig konkurs mandag, og det har medført masser af usikkerhed hos især de ældre borgere.

Omkring 70 medlemmer mødte frem, da FOA Århus holdt krisemøde ovenpå Hjemmehjælpen ApS´ konkurs mandag.

Formand Inge Jensen Pedersen bød velkommen, og der var mange spørgsmål og meget usikkerhed ovenpå konkursen, fordi de mange medlemmer ikke kender deres fremtid.

- Det var slet ikke noget, vi havde regnet med. Overhovedet ikke, altså man er jo lidt i en choktilstand, fortalte tillidsrepræsentant Vikki Witting.

FOA Århus er gået ind i sagen for at hjælpe medlemmerne med alt papirarbejde, men det er indtil videre usikkert, hvad der sker. Bestyreren af konkursboet har lovet, at der er penge til at beskæftige de fleste medarbejdere frem til d. 22. maj, men efter den dato, er der ingen der ved, hvad der sker, og nu må de mange medlemmer afvente situationen.

Inden for et år er to ud af tre private hjemmeplejefirmaer i Århus gået konkurs. og FOA Århus mener, at Århus Kommune i fremtiden skal sørge for, at virksomhederne ikke konkurrerer på pris men på kvalitet, og i stedet bruger den såkaldte godkendelsesmodel frem for bare at udbyde opgaven til laveste pris.

I alt er 1100 borgere berørt af konkursen. Mødet varede frem til  kl. 17, og så kunne medlemmerne gå hjem med lidt mere ro i sindet ovenpå et par hektiske dage.