Rebild: Frygter at omprioritering betyder færre FOA-ansatte

Fællestillidsrepræsentant Torben Sejrup talte til demonstration ved Støvring Rådhus. Her var cirka 70 var mødt op for at sætte fokus på det, som mange betegner som flere uforudsete udgift for kommunerne. Torben sagde, at han ville råbe Regeringen og de lokale politikere op i forhold til omprioriteringsbidraget. Ifølge fællestillidsrepræsentanten er kommunerne spændt hårdt nok for i forvejen, og når man så bliver budt et omprioriteringsbidrag oveni, så bliver det meget vanskeligt både for borgerne og de ansatte.

24 færre fuldtidsansatte frygtes omprioriteringen at ”koste” i Rebild* 
Det var en fin eftermiddag i Støvring, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at Torben og de øvrige arrangører fra Velfærdsalliance.dk havde håbet på flere til demonstration. Det som bekymrede ham mest, var den manglende respons på de alvorlige konsekvenser, som blot er én af mange besparelser, som borgere og ansatte er blevet udsat for i Rebild Kommune. ”Alene på FOAs område vil omprioriteringsbidraget i de 4 år, hvor det er sat til at gælde betyde 24 færre fuldtidsansatte,” sagde Torben Sejrup.

Færre til at løfte et stadigt voksende antal opgaver
I talen sagde Torben også: ”Venstres omprioriteringsbidrag er i virkeligheden et NEDprioriteringsbidrag. Nedprioritering af velfærden, vores børn, vores ældre, vores syge og handicappede. Der er reelt tale om nedskæringer, altså omprioriteringsBEDRAG. Vi er begyndt at kunne mærke konsekvenserne lokalt, hvor kommunerne nu skal til at finde ud af, hvilke velfærdsområder, der nu skal beskæres. Og det gør rigtigt ondt i en allerede hårdt presset kommunal sektor.
De besparelser som er på vej vil betyde færre medarbejdere til at løfte et stadigt voksende antal opgaver. Enhver anden virksomhed ville have tacklet et voksende antal opgaver ved at investere: I nye medarbejdere og i ny teknologi, og det opfordrede Torben Sejrup også den offentlige sektor til at gøre, hvis den skal være bæredygtig. Desværre forudser han, at det først for alvor går op for de ansatte og borgerne, når serviceforringelserne er slået igennem.

Konsekvens af besparelserne
De 12 millioner som Rebild Kommune skal spare som følge af omprioriteringsbidraget fordeles således på de følgende områder:

  • Byudvikling, transport og infrastruktur: 1 mio. kr.
  • Folkeskolen: 3 mio. kr.
  • Kultur og administration: 2 mio. kr.
  • Ældre, handicappede og sundhed: 3 mio. kr.
  • Dagtilbud til børn: 1 mio. kr.
  • Børn, unge og voksne med særlige behov: 2 mio. kr.

* Ifølge AE kan tallene omregnes til 6 færre ansatte FOA-medlemmer i 2016 og 24 i perioden 2016-2019.