Pressemeddelelse

Statsministeren sender vigtigt signal på ældre- og sundhedsområdet

Forbundsformanden for FOA glæder sig over, at statsministeren i sin tale til åbningen af Folketinget genbekræfter regeringens fokus på det brede sundhedsområde, herunder ældreområdet og psykiatrien.

”Jeg glæder mig meget over, at vores statsminister satte ord på vigtigheden af, at vi tænker i ’det hele sundhedsområde.’ Det er vigtigt og nødvendigt,” siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.

Hun påpeger, at sundhedsområdet i dag er en kompleks størrelse. Det er ikke bare, hvad der foregår i lægeklinikken eller på hospitalet. Meget sundhedsarbejde foregår eksempelvis i dag i ældreplejen i kommunerne.

”I FOA hilser vi det også velkomment med et øget fokus på forebyggelse, og vi ser frem til sammen at drøfte, hvordan vi kan sikre et sammenhængende sundhedssystem – ikke mindst for de mest syge og sårbare ældre.”

Forbundsformanden for FOA kalder det ”afgørende" at holde et fokus på psykiatriområdet. Derfor glæder hun sig over, at regeringen fortsat har ambitioner på områdets vegne.

Endelig hilser FOAs formand Mona Striib det også velkomment, at regeringen vil bruge den kommende periode til at sikre mere værdighed i socialpolitikken.

I sin tale nævnte statsministeren dog ikke den grundlæggende udfordring, som den fælles velfærd står i og overfor, påpeger forbundsformanden:

”Besparelser henover mere end et årti stiller den nære velfærd i daglige udfordringer. Som borgere mærker vi besparelserne. Og som medarbejdere gør vi det i særdeleshed."

Derfor ser FOA frem til, at regeringen kommer med deres 2030-plan, hvor økonomien omkring velfærden og de økonomiske forudsætninger herfor fremlægges.