Buschauffører samlede ind til flotte gaver

En gigantisk æske chokolade, et par flasker god vin og en pakke Bastogne-kiks. Det er den julegave, chaufførerne hos Busselskabet Århus Sporveje giver syv syge og opsagte kolleger.

Busselskabet vil nemlig ikke selv give julegaver til opsagte chauffører, der er sygemeldte, selvom de formelt stadig er ansat. De to tillidsrepræsentanter, Peter Frentz, fra 3F og Bente Mikkelsen fra FOA, mener imidlertid, det er urimeligt, at disse chauffører ikke må få busselskabets traditionelle julegave til firmaets ansatte.

Tillidsrepræsentanterne tog derfor initiativ til en indsamling, så chaufførerne i stedet kunne give deres kolleger julegaver. I et opslag, der handlede om indsamlingen, skrev tillidsrepræsentanterne, at de opsagte og syge chauffører ”måske har mest brug for omgivelsernes nærvær og omsorg”.

Mange chauffører var enige med tillidsrepræsentanterne og gav mellem 10 og 150 kr. til indsamlingen, som i alt gav knap 2000 kr.

- Jeg er rigtig glad for opbakningen, og for at vi på den måde kan glæde nogle kolleger, der kan have god brug for en opmuntring, siger Bente Mikkelsen.