Dagplejer får endelig erstatning

Tilbage i 2007 fik den daværende dagplejer Lone Sloth Nielsen en alvorlig skulderskade, fordi styret på en tung tvillingebarnevogn knækkede, da hun skulle have den op over en kantsten.

Men først nu har Århus Kommune indgået et forlig og betaler hende 465.000 kr., fordi kommunen havde et ansvar for at ulykken kunne ske. Lone Sloth Nielsen havde ellers som sikkerhedsrepræsentant referater fra sikkerhedsgruppemøder, hvor der stod, at styrerne på andre barnevogne tidligere var knækket.

- Alligevel forsøgte kommunen meget længe at slippe for ansvaret. Det er skuffende for man tror jo, at man kan være mere tryg, når man er ansat i en stor offentlig virksomhed, end hvis man var ansat i en lille privat, fortæller hun.

Først umiddelbart før sagen om kommunens ansvar skulle i retten, indgik kommunen et forlig og har nu udbetalt de 465.000 kr.

Lone Sloth Nielsens skulderskade er så alvorlig, at hun trods flere operationer i dag er førtidspensionist og hver dag må tage 38 piller for at holde smerterne nede. Hun har tidligere i en arbejdsskadesag fået 2.085.000 kr. i erstatning og godtgørelse, så det samlede beløb er nu 2.550.000 kr.

- Pengene er et plaster på såret, men jeg byttede dem da gerne væk for en rask skulder og arm. Det er jo mange gode arbejdsår, jeg mister, siger Lone Sloth Nielsen, der i dag er 47 år.

Hun føler, at hun igennem hele forløbet har fået den hjælp i FOA, som hun havde brug for.

- Det har betydet rigtig meget, at jeg har fået sådan en god støtte, siger hun.