Fik medalje men står uden job

Morten Hedegaard Schou fik bronzemedaljen, der i hans fag er den næsthøjeste udmærkelse, da han 13. april 2012 bestod svendeprøven som ejendomsservicetekniker. Alligevel ville Århus Kommune ikke ansætte ham, da hans læretid sluttede 30. april.

- Jeg synes, det er lidt ringe, at de ikke kan bruge én, når man viser, at man kan sit fag, siger det 23-årige FOA-medlem.

Ledelsen på hans praktiksted, Strandskolen, fortalte Morten Hedegaard Schou, at der ikke var penge til at ansætte ham, og at der i øvrigt heller ikke bliver råd til at ansætte en ny lærling.

Den nyuddannede ejendomsservicetekniker forklarer, at Århus Kommunes elever og lærlinge ikke kommer i Århus Kommunes jobbank, hvis de bliver ledige, når de er færdiguddannede. Og det ærgrer ham:

- Når man har taget sin uddannelse i Århus Kommune, så burde kommunen i det mindste give én den chance, at man stod først i køen, hvis der opstod en jobmulighed, mener Morten Hedegaard Schou.

Han søger nu jobs på både det offentlige og private område. Bronzemedaljevinderen vurderer, at den vigtigste kompetence for en ejendomsservicetekniker er den alsidighed, som det kræver at få en bygning og dens funktioner til at fungere optimalt.