Skriv under: Bevar handicaphjælperordningerne

Handicappede har startet en underskriftsindsamling på Facebook, fordi de vil bevare de århusianske handicapordninger. FOA Århus opfordrer alle til at skrive under.

Handicaphjælperordningen, den såkaldte BPA-ordning, er truet, fordi Århus Byråd har vedtaget, at ordningen skal være en styrbar udgift. Konsekvensen vil være, at kommunen afsætter et beløb til ordningen, som så skal række uanset, hvor mange handicappede der har brug for den. Århus Kommune er derfor parat til at bruge drastiske midler, når den skal have pengene til at passe.

Et middel kan være at afskaffe hjælp til indkøb og madlavning, så de handicappede i stedet modtager udbragt mad fra ældreplejen, mens nattevagter kan erstattes med hjemmeplejebesøg. Kommunen kan også beskære hjælpen ved delvist at udmåle den i minutter, så den for eksempel bevilger et bestemt antal minutter til at hjælpe borgerne, når de skal i seng. Kommunen kan endda vurdere, at handicappede ikke længere kan varetage en arbejdslederfunktion og derfor fratage dem deres BPA-ordning.

Usikkerheden breder sig nu blandt de handicappede, som ikke ved, hvilken hjælp de fremover vil modtage, og blandt handicaphjælperne som risikerer færre timer, delte vagter og fyringer.

Interesserede kan læse mere og støtte underskriftindsamlingen her