TV: Demonstranter trængte ind på rådhuset

De strejkende FOA-medlemmer fra ældreplejen samledes i dag til stor demonstration foran Århus Rådhus for at vise deres utilfredshed. Det hele endte med invasion af rådhuset.

Knap 200 demonstranter trodsede torsdag morgen gråvejr og let regn ved Århus Rådhus for at markere deres utilfredshed med forholdene i ældreplejen i Århus.

- Det vigtigste for os er, at nogen af dem, der sidder og fordeler og bestemmer hvad retningslinjerne for vores arbejde skal være, begynder at få øjnene op for, at det ikke kan lade sig gøre, sagde social- og sundhedsassistent Morten Jul Christensen fra Kongsgården.

Demonstranterne ventede tålmodigt på politikerne, og tålmodigheden lønnede sig. Både Kate Runge (V), rådmand Marc Perera Christensen (K) og rådmand Thomas Medom (SF) kom ud til en snak med de strejkende.

FOA Århus opfatter strejken som overenskomststridig og har dagligt opfordret medlemmerne til at genoptage arbejdet, men utilfredsheden er stadig så stor, at det endnu ikke er sket.

- Jeg håber, at politikerne tager op til revision om kvalitetsstandarderne virkelig er holdbare, sagde social- og sundhedsassistent Tine Vissing fra Skelager og fik opbakning fra social- og sundhedshjælper Mogens Kjær fra Kongsgården.

- Jeg håber virkelig, at de gør noget ved det og finder ud af, at det ikke er mere ledelse vi har brug for, sagde han.

Til slut forsøgte de strejkende igen at lokke Thomas Medom ud på gaden. De ville nemlig gerne aflevere de 1780 underskrifter fra borgere der støtter kravet om mere personale som kan hjælpe byens ældre.

Det lykkedes ikke, og derfor gik to medlemmer ind for at aflevere underskrifterne. Medlemmerne gik med, og Thomas Medom fik underskrifterne overrakt under taktfaste klapsalver og stor jubel.

Demonstrationen sluttede kl. ca 10.30, og udenfor var solen kommet frem med varmen. Måske et tegn på lysere tider for ældreplejen i Århus Kommune.