Mange i FOA Århus stemte nej til OK13

I FOA Århus var andelen af nej-stemmer landets største, da medlemmerne stemte om de nye overenskomster på det kommunale område.

28,7 % af stemmerne var nej-stemmer, mens det tilsvarende tal på landsplan var 12,7 %. I Århus var 71, 3 % af de afgivne stemmer altså ja-stemmer, mens dette tal på landsplan var 87,3 %. Stemmeprocenten var stort set ens; 31,3 % i Århus og 31,2 % på landsplan.

Når det gælder afstemningen om de regionale overenskomster, så havde FOA Århus også her en af landets største nej-procenter og blev kun overgået af FOA1 i København, hvis man ser bort fra LFS, der kun har ganske få medlemmer på området. 29,6 % af de afgivne FOA Århus-stemmer var nej-stemmer, mens det på landsplan var 16,9 %. Ja-stemmerne udgjorde således 70,4 % i Århus, mens de nationalt udgjorde 83,1 %. Også på det regionale område var stemmeprocenterne nogenlunde ens; 33,5 % i Århus og 34,7 % på landsplan.

Før afstemningen havde FOA Århus’ afdelingsbestyrelse opfordret medlemmerne til at stemme nej, mens et flertal i forbundets hovedbestyrelse havde anbefalet et ja.