Sektorårsmøder hos FOA Århus

Tirsdag d. 19. marts afholdt henholdsvis Pædagogisk Sektor samt Teknik- og Service sektoren deres årsmøder. De to andre sektorer afholdt deres sektorårsmøder i sidste uge, og forude venter nu generalforsamlingen i april.

aarsmodepaedagogisk2013
Hos Pædagogisk Sektor var der i år oplæg om overenskomsterne og historien bagved.

Medlemmerne begyndte aftenen med fælles mad hos FOA Århus, og gik så efterfølgende til de respektive årsmøder.
 
Hos Pædagogisk Sektor mødte omkring 30 medlemmer op, og de kunne efter årsberetningen høre forbundets sektorformand Jakob Sølvhøj fortælle om overenskomstforhandlingerne og historien bag overenskomstforhandlingerne.

Han kom også ind på årsagen til, at FOA lige nu nægter at underskrive den kommende overenskomst, og han fortalte om bekymringen for, at regeringen næste gang sætter fokus på arbejdstidsreglerne for andre offentlige ansatte.

Det kan nemlig betyde, at arbejdsgiverne i fremtiden eksempelvis kan kalde ansatte på arbejde døgnet rundt, uden at de bliver kompenseret for det. Oplægget gav en del debat, og formand Mette Fuglsig Schjødt hos Pædagogisk Sektor i FOA Århus var tilfreds med aftenen.

- Vi fik en god snak, der handlede om, at der er råd til ordentlige lønninger her i samfundet, og at det bliver svært, hvis man accepterer en præmis om, at der ikke er råd. For det er der, men det er en bevidst strategi, at man ikke vil bruge penge på løn, mener hun.

aarsmoedeteknikservice2013
Medlemmerne hos Teknik og Service diskuterede fremtidens fagforening.

Hos Teknik- og Servicesektoren var der også omkring 30 medlemmer til årsmøde. Her var der diskussion og debat om fremtiden for fagforeningerne.

”Er fagforeningen kun en faglig forening?” var et af spørgsmålene, og diskussionen er nødvendig, mener sektorformand Jan Nonboe for Teknik- og Service, der også drager paralleller til den aktuelle konflikt mellem lærerne og KL.

- Den nuværende regering har til fulde bevist sit borgerlige ståsted. Reformer på skattepolitikken, dagpengene, kontanthjælpen og SU tvinger alle til at tage stilling uanset politisk ståsted, og spørgsmålet er, hvad medlemmerne ønsker, at vi skal gøre. Skal vi kun fungere som faglig forening, eller skal vi også tage del i den politiske debat? spurgte Jan Nonboe.

Generalforsamlingen afholdes torsdag d. 18. april hos FOA Århus.
Tilmelding kan ske her.