Stadig mulighed for gaver til langtidsfriske

Selvom flere medier har skrevet, at det nu er slut med gaver til langtidsfriske, så er det ikke officielt blevet besluttet hos Århus Kommune. Derfor står det stadig frit for enhver leder, om ordningen skal bruges eller ej.

Der var mange sygemeldte, som lige måtte hoste en ekstra gang, da de i marts måned kunne læse om Sundhed- og Omsorgs nye belønningssystem til langtidsfriske. Dele af Sundhed- og Omsorg havde nemlig indført et gavesystem til de medarbejdere, der aldrig var syge. Godt for dem med jernhelbred, men skidt for dem, der blev ramt af eksempelvis influenza, maveonde og måske stress.

Hos Århus Kommune fortæller forvaltningschef Thune Korsager hos Sundhed- og Omsorg, at det ikke er blevet besluttet, at ordningen skal stoppe. Et forsøg er blot blevet afsluttet, mens et andet snart stopper.

- Vi har ikke taget nogen beslutninger om det, men jeg tror ikke, at der er nogen, der vil bruge ordningen, siger Thune Korsager, der altså ikke afviser, at gaver til langtidsfriske kan komme i brug igen. Det er nemlig stadig op til den enkelte leder at bestemme, om medarbejderne skal belønnes for at være raske.

I marts måned var rækken af protester lang, og holdningen hos FOA Århus er stadig, at det ikke er i orden at straffe de syge. Det skal nemlig være acceptabelt at melde sig syg, og FOA Århus mener ikke, at sygdom skal straffes.