TV: Efteruddannelse giver sikkerhed

Siden marts sidste år har omkring 20 teknisk servicemedarbejdere været tilbage på skolebænken for at uddanne sig til ejendomsservicetekniker i en jobrotationsordning. Det giver både ny viden, job til ledige og sikkerhed for de nyuddannede.

Teknisk Serviceleder Peter Dehli har været ansat på Tilst Skole i 10 år, og han kan alt, hvad der er brug for i jobbet til dagligt. Alligevel har han brugt det sidste år på at efteruddanne sig.

- Det har været hårdt, når man ikke er vant til at sidde ned hele dagen, fortæller Peter Dehli.

Men Peter Dehli er glad for, at han tog imod tilbuddet om at efteruddanne sig. Han ville nemlig gerne have papir på sine kompetencer for at få større sikkerhed i sit arbejde, og som en ekstra bonus har han fået en hel del ny faglig viden om blandt andet ventilationssystemer.

Hos FOA Århus er formand for Teknisk Sektor Jan Nonboe glad for ordningen.  Den betyder nemlig, at ledige får job i et år, mens medlemmerne på efteruddannelse får mulighed for at sikre sig selv bedre.

Udliciteringer betyder nemlig ofte dårligere arbejds- og lønforhold for medarbejdere, der ikke har fået papir på deres kvalifikationer.

- Det giver også medarbejderne større mulighed for at søge andet arbejde, og det kan vi jo kun være tilfredse med, siger Jan Nonboe, der anbefaler medlemmerne at tage imod tilbuddet.

Ordningen er et såkaldt jobrotationsprojekt, hvor ledige får arbejde i et år, mens de ansatte efteruddanner sig.  Projektet er et samarbejde mellem Århus Kommune og FOA Århus, og næste hold starter 4. november 2013. Der er stadig mulighed for at melde sig til uddannelsen.