TV: Få job med FOA Århus

FOA Århus startede i januar Jobmatch, som er en ny vikarformidling for medlemmerne. Både medlemmerne og arbejdsgiverne er glade, fordi Jobmatch sørger for, at alle kvalifikationer indenfor områderne er belyst, så arbejdsgiverne får medarbejdere, der passer til stillingerne.

Den kedelige baggrund for jobmatch er, at 85 medlemmer står til at miste deres dagpenge inden for det første halvår af 2013, og det sker desværre allerede for 14 medlemmer i januar.

I alt har FOA Århus 466 ledige medlemmer, og den udvikling vil FOA Århus gerne gøre noget ved. 

- Vi er i en situation, hvor dagpengeperioden er kort, og akutjob-ordningen har vist sig at være utilstrækkelig. Derfor må vi gøre noget ekstra for vores medlemmer, og det er også nødvendigt med en ekstra indsats, så unge kan få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, siger formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen.

FOA Århus har forhørt sig hos arbejdsgiverne, inden jobmatch blev startet, og blandt andre Sundhed og Omsorg har været positive overfor initiativet. Jobmatch er gratis for arbejdsgivere, der samtidig får vikarer, der passer til stillingerne, fordi Jobmatch sørger for, at ledige stillinger bliver besat af medlemmer med de rigtige kvalifikationer.

Indtil videre er 17 medlemmer kommet i arbejde, siden Jobmatch begyndte. Både arbejdsgivere og medlemmer kan læse mere på www.foa-aarhus.dk/jobmatch.