Nu også rygeforbud på SOSU-skolen

Social- og sundhedsskolen i Århus har fra 1. marts indført rygeforbud for eleverne på skolens område. Men det har medført, at eleverne nu står og ryger uden for skolen. FOA Århus mener, at rygeforbuddet er en indskrænkelse af den personlige frihed.

Skolen har indført rygeforbuddet af flere årsager, blandt andet fordi skolen vil følge strømningerne i samfundet. Et andet argument er, at skolen tror, at nogle elever begynder at ryge på skolen.

- Århus Social- og Sundhedsskole skal ikke være et sted, hvor man påvirkes til at begynde at ryge, siger direktør Leo Fodgaard Hansen fra Århus Social- og Sundhedsskole.

Hos FOA Århus mener man, at rygeforbuddet er forkert. Det må være op til eleverne selv at bestemme, om de vil ryge. Et rygeforbud er uanset årsagen en indskrænkelse af den personlige frihed.

- Formynderi har aldrig skabt noget som helst godt. Tværtimod så har formynderi ofte skabt trodsige unge i stedet for, siger formand Kirsten Normann Andersen fra FOA Århus.

Rygeforbuddet har medført, at eleverne nu står hele vejen rundt om skolen og ryger foran alle naboerne, og flere elever mener, at det er en kedelig måde at vise skolen frem på.