TV: Ny falsk Midttrafik anklage afsløret

Midttrafik har gennem de seneste måneder desperat bombarderet otte billetkontrollørerne med en række anklager, men FOA Århus vurderer, at sagerne er tvivlsomme.

Midttrafik længe har kørt en hetz mod fagligt aktive, og selskabet har inden for de sidste måneder enten bortvist eller indkaldt otte kontrollører til tjenstlige samtaler hos Midttrafik.

Rækken af anklager er bare vokset, og Midttrafik påstår ud fra tvivlsomme GPS data og håndholdte computerdata, at de kan bevise, at billetkontrollørerne har snydt med antallet af kontroller i en række tilfælde.

I en af sagerne mener Midttrafik ikke, at to kontrollører kunne nå at gå fra en bus på den ene side af gaden over et fodgænger felt og ind i anden bus på den anden side af gaden på under 34 sek. FOA Århus har som i flere andre tilfælde modbevist Midttrafiks påstand. Se videoen ovenfor.

FOA Århus har også afvist en sag ved Saralystparken i Århus. Midttrafik mente ikke, at Leif Hansen og hans kollega Daniel Frost var i stand til at kontrollere tre busser inden for et bestemt tidsrum, men en rekonstruktion viste, at det med Midttrafiks egne tal sagtens kunne lade sig gøre. Se video her.

I en anden sag er arbejdsmiljørepræsentant Anette Iversen blevet fyret, fordi hun tjekkede sin egen og sin kærestes fødselsdag på den håndholdte arbejdscomputer for at blive bedre til at bruge den. Anette Iversen er overbevist om, at hun blev fyret, fordi hun ikke var enig med ledelsen om sikkerheden på arbejdet. Se video her.

Midttrafik har tidligere hævdet, at de mange bortvisninger ikke forhindrede en effektiv kontrol, men selskabet erkender nu, at kontrollerne ikke kan gennemføres i tilstrækkeligt omfang, og har derfor hyret et privat vagtselskab til at hjælpe sig.