TV: Første spadestik til ny SOSU-skole

Århus Social- og Sundhedsskole har i flere år haft brug for mere plads, og tirsdag d. 4. marts blev første spadestik til den nye moderne skole taget i Skejby i Århus.

Formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen og elevrådsformand Laura Schmidt Enevoldsen tog i fællesskab det første spadestik, og det var med glæde, at byggeriet blev sat i gang.

- Jeg er glad. Vi har ventet rigtig længe på, at vi kunne tage det første spadestik til vores nye skole, sagde Kirsten Normann Andersen, der også er næstformand for Århus Social- og Sundhedsskoles bestyrelse.

Efterfølgende tog også regionsrådsformand Bent Hansen og rådmand Kristian Wurtz en tørn med gravearbejdet.

- Jeg synes, at det er rigtig godt tænkt at placere skolen mellem VIA Sundhedsuddannelser på den ene side og Århus Universitetshospital på den anden side. Så forener man teori, uddannelse og praktik, sagde formand for Region Midtjylland Bent Hansen (S).

Behovet for den nye skole er opstået gennem årene, og da det nu også er et krav, at skolen skal eje sine egne bygninger, så var det oplagt at bygge nyt. Den nuværende skole er på 11.000 km2, og den nye skole bliver på 13000 km2. Samtidig indrettes lokalerne til nye moderne behov, og alle forventer, at nybyggeriet vil gøre en forskel for eleverne. Den nye skole forventes færdig til næste sommer.