TV: Rådmand: Flere storbørnsdagplejere

Rådmand Bünyamin Simsek mener, at der skal være forskellige pasningstilbud, og han vil gerne udvide antallet af storbørnsdagplejere.

For nogle år siden var der mange dagplejere med børn i alderen 3-6 år, men nu er Jenni Winding den sidste storbørnsdagplejer i Århus Kommune, og den udvikling vil rådmand for Børn- og Unge Bünyamin Simsek (V) gerne ændre, så der kommer flere storbørnsdagplejere.

- Jeg går ind for, at vi har en bred variation i de pasningstilbud, vi har i Århus Kommune, og det er ikke en ide, jeg har fået, efter jeg blev rådmand. Jeg har tidligere arbejdet for, at vi skulle finde flere dagplejere, der gerne vil påtage sig det arbejde, siger Bünyamin Simsek

De senere år er udviklingen gået i retning af større institutioner, men det er ikke alle forældre, der er glade for det. De mener nemlig, at deres børn har det bedre i små enheder og sætter derfor pris på blandt andet storbørnsdagplejere.

- Det er simpelthen det fedeste, fordi der er en voksen til fire-fem børn. Det vil sige, at der er meget mere voksenkontakt. Du har en, du skal forholde dig til, og en børnene skal forholde sig til, siger Lykke Kristensen, der er mor til et barn hos Jenni Winding.

Hos FOA Århus er der glæde over rådmandens udmelding, og afdelingen ser nu frem til, at kommunen etablerer tilbuddet om flere storbørnsdagplejere.

- Vi er superglade for, at rådmanden tager godt imod forslaget. Vi synes, det er rigtig vigtigt, at der er nogle forskellige tilbud til større børn. Og rådmanden behøver ikke at bekymre sig om, hvorvidt vi kan skaffe flere dagplejere. Det bliver nemlig rigtig let, hvis bare tilbuddet er tilstede, siger formand for FOA Århus Kirsten Normann Andersen.

FOA Århus og rådmand Bunyamin Simsek mødes efter sommer til en snak om mulighederne for flere storbørnsdagplejere.