Buschauffør får erstatning for skadet hånd

Busselskabet Århus Sporveje skal nu betale knap 20.000 kr. til en chauffør, som kom til skade, da han åbnede døren til et opholdsskur.

Det koster nu Busselskabet Århus Sporveje knap 20.000 kr. at et opholdsskur ikke var indrettet sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, da buschauffør Christian Schmidt 19. august 2012 åbnede skurets indgangsdør.

Problemet var, at skurets dør åbnede indad i retning mod skurets toilet, mens toiletdøren åbnede udad mod indgangsdøren. De to døre kunne derfor støde sammen, og derfor fik Christian Schmidt højre hånd i klemme og tommelfingeren bøjet tilbage, da han åbnede indgangsdøren og trådte ind i skuret.

Christian Schmidt måtte senere opereres for sin skade, og hånden er så svækket, at Arbejdsskadestyrelsen vurderer, at buschaufføren har fået et varigt mén, der svarer til 5 % af hans førlighed.

Busselskabet og dets forsikringsselskab ville imidlertid ikke betale en godtgørelse for svie og smerte. De mente, at der var tale om et hændeligt uheld, selvom toiletdøren efter uheldet har fået en sikring, der forebygger den slags uheld.

- Det er godt at have en fagforening i den slags situationer, mener Christian Schmidt, der synes, at Århus Sporveje har trukket hans sag i langdrag.

På buschaufførens vegne lagde FOA sag an mod Århus Sporveje, og Retten i Århus har nu dømt selskabet til at betale ham en godtgørelse på 18.685 kr. med en procesrente fra 21. maj 2014.