TV: Debatmøde om ulighed

FOA Århus var onsdag d. 8. april vært ved et debatmøde om ulighed. Både forbundsformand Dennis Kristensen og direktør Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd deltog på mødet, hvor der var enighed om, at uligheden er blevet for stor i Danmark.

FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen bød velkommen til gæsterne, men gav hurtigt ordet videre til direktør Lars Andersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Han lagde ud med hårde facts om ulighed, og han konstaterede fra starten, at den økonomiske ulighed er steget siden år 2002. 

Efterfølgende var der oplæg fra forbundsformand Dennis Kristensen, og han var ikke i tvivl om, at der skal ske forandring.

- Vi har fået dobbelt så mange fattige, defineret efter den måde som Lars Andersen var inde på. Nullernes reformer har, uanset partifarve, haft den sideeffekt, at der er kommet mindre omfordeling, og at vi har fået større ulighed, sagde Dennis Kristensen blandt andet i sit oplæg.

Efter oplæg fra Dennis Kristensen, var der debat, og i panelet sad også Dennis Kristensen sammen med folketingsmedlemmerne Jens Joel fra Socialdemokratiet, Eigil Andersen fra SF og Nicolai Villumsen fra Enhedslisten.

Der var inviteret adskillige debattører fra både Venstre, konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance men ingen ønskede eller kunne deltage.  

Der var også spørgsmål og indlæg fra de fremmødte, og der blev blandt andet sat fokus på løntilskudsjob. 
 
Mødet varede frem til 21.30.