Stor demo mod omprioriteringsbidraget 12. maj

Aarhus for Velfærd arrangerer 12. maj en demonstration mod omprioriteringsbidraget, og protesten har bred opbakning i byen.

Borgmester Jacob Bundsgaard er blandt talerne, når Aarhus for Velfærd 12. maj fra kl. 17 holder en demonstration mod omprioriteringsbidraget. Andre talere er Metal Østjyllands formand Finn Andersen, Århus Lærerforenings formand Jesper Weber Skorstengaard, FOA Århus formand Kirsten Normann Andersen, samt Århus Forældreorganisations formand Morten Bowmann. Folkeklubben spiller ved demonstrationen, der bliver holdt på Rådhuspladsen.

Omprioriteringsbidraget betyder i udgangspunktet, at kommunerne fremover vil have færre penge til for eksempel skoler, daginstitutioner og ældrepleje, fordi de frem til 2019 skal aflevere 1 % af deres økonomi til staten. De penge kan regeringen så bruge til alt, hvad den kan få flertal for på Christiansborg – for eksempel skattelettelser. Bidraget er asocialt, fordi en ringere kommunal velfærd rammer hårdere, jo dårligere folk har råd til at købe en bedre service i private skoler, daginstitutioner eller hjemmehjælpsfirmaer.

Bag Aarhus for Velfærd står en række af byens fagforeninger, blandt andre FOA Århus, der bakker op om Velfærdsalliance.dk, som på landsplan samler modstanden mod omprioriteringsbidraget.

Også mange kommunalpolitikere er modstandere af omprioriteringsbidraget, og Aarhus for Velfærd støtter dem i, at Kommunernes Landsforening skal indgå en økonomiaftale med regeringen, der ikke indeholder et omprioriteringsbidrag.

Se og print flyer om 12. maj-demonstrationen her.
Se og print plakat om 12. maj-demonstrationen her.