TV: Aarhus for Velfærd samlede byen

TV: Aarhus for Velfærd samlede byen

Omkring 2000 borgere bakkede torsdag op om Aarhus for Velfærds demonstration i byen, og sammen med lokale politikere og foreningsfolk fra området blev der sendt et stærkt budskab til finansministeren.

Demonstrationen begyndte kl. 17, og der kom deltagere strømmende ind på Rådhuspladsen fra alle hjørner af Århus, og alle var enige om, at det skal være slut med besparelser. Grænsen ER nået.

- Jeg synes, at det noget svineri som regeringen laver med omprioriteringsbidraget. Jeg synes, at de penge der er i kassen skal bruges til udvikle vores velfærdssamfund og ikke til at afvikle det, som jeg mener, de er i gang med nu, sagde blandt andet studerende Trine Simmel fra Århus.

Demonstrationen var arrangeret af Aarhus for Velfærd, og der var demonstrationer over hele landet. I Århus var borgmester Jacob Bundsgaard første taler, og hans budskab til finansministeren var klokkeklart.

- Vi har effektiviseret, vi har omprioriteret, og derfor er vi også nødt til at sige nej til regeringen og Dansk Folkeparti, når de insisterer på omprioriteringsbidraget. Det hænger ikke sammen, sagde Jacob Bundsgaard.

De mange borgere nød solen og budskaberne, og så var bandet Folkeklubben med til at underholde med hits som "Fedterøv" og "For pengene", så stemningen på den fyldte plads blev lidt højere. 

Det var tydeligt, at der var mange forskellige organisationer og interesser repræsenteret. Overalt var der skilte og bannere fra forskellige organisationer, og FOA var med masser af medlemmer og formand Kirsten Normann Andersen som taler naturligvis også kraftigt repræsenteret ved demonstrationen, og Kirsten Normann Andersen var ikke i tvivl om konsekvenserne af omprioriteringsbidraget.

- Over fire år så er det en milliard kr. i Århus alene og det betyder rigtig mange besparelser på de kommunalt ansatte, og det betyder også en ringere velfærd, og vi har skåret ind til benet, sagde Kirsten Normann Andersen blandt andet.

Omkring kl. 18.30 var budskaberne leveret, og deltagerne håbede på, at finansminister Claus Hjort Frederiksen har hørt det, når Finansministeriet og Kommunernes Landsforening forhåbentligt laver en ny økonomiaftale uden det meget omdiskuterede omprioriteringsbidrag.