Her er FOA Århus vigtigste OK18-krav

FOA Århus medlemmer vil have mere i løn og større sikkerhed for, at deres fritid ikke pludseligt bliver inddraget. Det viser de krav, som fagforeningen vil have rejst ved næste års overenskomstforhandlinger.

Mere i løn, og lønstigningerne skal falde i kroner og ikke i procenter, så de højestlønnede ikke automatisk får de største beløb. Bedre varslingsregler og højere ulempetillæg, så fritiden er bedre beskyttet. ”Skal- bestemmelser” i stedet for ”kan-bestemmelser” så FOA-medlemmer for eksempel kan være sikre på pauser og på fri, når deres børn er syge.

Sådan lyder nogle af FOA Århus vigtigste krav til de overenskomster, der skal lægge rammerne for de offentligt ansatte medlemmers løn og arbejdsforhold fra april 2018.

Kravene er formuleret efter diskussioner på arbejdspladser, blandt tillidsrepræsentanter og i afdelingsbestyrelsen, og FOA Århus indsendte i dag d. 29. september kravene til forbundet, som er FOA på landsplan.

Næste skridt er, at forbundets hovedbestyrelse diskuterer afdelingernes krav på sit møde d. 10.-11. oktober, og 12. oktober lægger hovedbestyrelsen så strategien for overenskomstforhandlingerne sammen med de faglige udvalg, som de forskellige faggrupper har valgt.