Medlem på barsel fik 30.000 kr. for manglende tillæg

Et medlem af FOA Århus var på barsel, men hun fik ikke sit sædvanlige aftentillæg, og det havde hun krav på, selvom hun var på barsel.

Mette Larsen var gået på barsel, da hun opdagede, at hendes udbetalinger var mindre end normalt.

- Jeg lagde godt mærke til, at jeg ikke fik de sædvanlige tillæg, men jeg gjorde ikke mere ved det, fortæller hun til FOA Århus.

Fejlen blev derfor først opdaget, da en medarbejder fra FOA Århus ringede til hende i forbindelse med en anden sag, og derfor spurgte Mette Larsen, om det var korrekt, at hun ikke havde fået aftentillæg, mens hun var på barsel.

- Han kontaktede derfor min arbejdsgiver, og samme dag bekræftede de, at jeg skulle have tillægget, også selv om jeg var på barsel, siger Mette Larsen.

I alt blev det til lidt over 30.000 kr., og det er Mette Larsen rigtig godt tilfreds med.

- Det er da megafedt. Det er jo en ekstra månedsløn og mere til. Så det klager jeg ikke over, siger hun, og anbefaler andre, at spørge deres arbejdsgivere, hvis de er i tvivl.

- Jeg synes, at man skal løse det med sin arbejdsgiver først, men hvis de ikke mener, at der er en sag, så skal man gå til sin tillidsrepræsentant eller henvende sig til FOA, slutter hun.

I alt havde Mette Larsen ikke fået tillæg for 805 timer i aftenvagt, og hun regner med, at de godt 30.000 kr. kommer med til næste lønudbetaling.