Stadig store problemer på psykiatrisk hospital i Risskov
På mødet for personlet på det psykiatriske hospital i Risskov stod det klart, at aftaler om bedre personalenormeringer i aften- og nattevagter ikke bliver overholdt.

Stadig store problemer på psykiatrisk hospital i Risskov

Et fyraftensmøde på det psykiatrisk hospital i Risskov viste, at arbejdsmiljøet på hospitalet ikke er blevet bedre.

Aftaler mellem ledelse og personale skulle forbedre et alt for hårdt arbejdsmiljø, men aftalerne bliver ikke overholdt. Det fortalte deltagerne på et fyraftensmøde, som 25. oktober samlede personalet på det psykiatriske hospital i Risskov. Det var fællestillidsrepræsentanterne fra personalets faglige organisationer, der havde indkaldt til mødet.

Personalet har længe klaget over, at der er for lave normeringer, og at det har bidraget til et dårligt arbejdsmiljø, hvor vold og utryghed fylder meget. Men på mødet stod det klart, at aftaler om bedre personalenormeringer i aften- og nattevagter ikke bliver overholdt, ligesom der også ofte mangler de såkaldte flexmedarbejdere, som skulle hjælpe på tværs af hospitalets forskellige afsnit. I virkelighedens verden er ressourcerne så få, at der har været alarmer, hvor afsnit har bedt om hjælp, uden at de kunne få den fra andre afsnit.

Det præger desuden situationen, at især to hospitalsafsnit i stort omfang er begyndt at ansætte ufaglærte, der mangler den viden, som er nødvendig, når man har med alvorligt psykisk syge at gøre.

Fællestillidsrepræsentanterne og de faglige organisationer vurderer nu, hvilke skridt der skal tages for at få løst problemerne.