FOA har valgt overenskomstkrav

Mere i løn – og især til de lavestlønnede – er FOA’s vigtigste krav ved OK24, og det er FOA Århus formand godt tilfreds med.

Over 4000 FOA-medlemmer har på landsplan indsendt overenskomstkrav, og FOA har nu besluttet hvilke samlede krav forbundet vil rejse for alle faggrupper. Det er sket på et såkaldt strategimøde, der samler FOA’s hovedbestyrelse og de faglige udvalg, der repræsenterer FOA’s mange faggrupper.

Over halvdelen af de mange indsendte overenskomstkrav handlede om løn, og strategimødet valgte da også, at et hovedkrav er en væsentligt højere løn – og især til de lavestlønnede

- Det flugter fuldstændig med meldingerne fra FOA Århus tillidsfolk og medlemmer, så jeg er godt tilfreds, siger fagforeningens formand Mette Fuglsig Schjødt, der deltog i strategimødet. Her oplevede hun også, at et tema bliver vigtigt at forholde sig til fremover, når det handler om, hvordan arbejdstiden er tilrettelagt.

- Vi er nødt at snakke om, hvordan vi sikrer, at den fleksibilitet, som både medlemmer og arbejdsgivere på forskellige måder ønsker, kan fungere på en arbejdsmiljømæssigt forsvarlig måde, siger Mette Fuglsig Schjødt.

Læs mere om overenskomstkravene her

Og her