Lægebesøg i arbejdstiden - får jeg løn for det?

Du har lov til at gå til læge i arbejdstiden uden at blive trukket i løn.

Det har du så længe du er ansat på funktionærlignende vilkår. Det vil sige hvis du er ansat under vores overenskomster, så er du ansat på funktionærlignende vilkår og dermed omfattet af denne regel.

Din arbejdsgiver kan ikke trække dig i løn eller kræve, at du bruger afspadsering eller feriedage, hvis du er nødt til at gå til planlagte lægeundersøgelser eller få behandling på eksempelvis et ambulatorium på et hospital eller anden form for lægebesøg i arbejdstiden.

Kræver lægefaglig begrundelse
Der skal dog først og fremmest være en lægefaglig begrundelse. Hvis du skal have en kosmetisk operation, som ikke har noget med dit helbred at gøre, kan du ikke få fri med løn.

Derudover skal du så vidt muligt lægge dit lægebesøg uden for arbejdstiden eller på et tidspunkt, hvor det er til mindst mulig gene for arbejdsgiveren.

I de tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre, har du lov til at gå til læge – uden at blive trukket i løn eller skulle bruge afspadsering på det.

Får du en indkaldelse til et ambulatorium eller speciallæge, hvor der normalt er lang ventetid, så skal du tage imod den foreslåede tid, også selv om den ligger midt i arbejdstiden. Der er nemlig også et krav om, at du medvirker til, at din helbredelse sker hurtigst muligt.

Hvis du har yderligere spørgsmål herom, er du velkommen til at ringe til FOA KLS på tlf. 46971500.