KLS hjalp med erstatningsfridage til medlemmer

Ved et møde i foråret, hvor der var medlemmer fra forskellige arbejdspladser i Gladsaxe kommune til stede, var der også blandt dem nogle der arbejder på plejehjemsområdet, der er omfattet af døgnarbejdstidsaftalen 79.01 under KL.

Undervejs i mødet kom talen ind på, hvilke regler/rettigheder man som medarbejder på døgnområdet skal være opmærksom på – blandt andet at man har ret til en erstatningsfridag, hvis der er sammenfald mellem en PF-dag og en FO/SH-dag, der ikke ligger på en søndag.

Disse medarbejdere plejer altid at have fri lørdag og søndag - og da både 2. juledag den 26.12.20, 1.jule dag den 25.12.21 og 1.nytårsdag 01.01.22 faldt på en lørdag – fik de pludselig 3 ekstra fridage med løn til rådighed.

Værdien af disse tre ekstra fridage med løn er nok i gennemsnit kr.1500.- værd pr. dag, så 3 x kr.1500.- = kr.4500. Det var de meget overraskede over og også glade for, at de havde fået det oplyst til medlemsmødet.

Igen har det kunne betale sig at være medlem af den overenskomstbærende fagforening – de gule fagforretninger har ingen kendskab til FOA’s døgnarbejdstidsaftaler i KL eller Danske regioner.