Smitte med COVID i forbindelse med arbejdet

Kære alle

I takt med at smitte med COVID ikke længere er en samfundskritiks sygdom og de fleste, der bliver smittet heldigvis kommer igennem forløbet uden men, senfølger eller andet - så vil jeg opfordre til, at man først får det anmeldt som en arbejdsskade efter 3 måneder - hvis man har fået senfølger, men eller andet efter man er blevet smittet.

Da man jo ikke nødvendigvis med 100% sikkerhed kan sige, at man er blevet smitte på arbejdet, skal det anmeldes som en arbejdsskade i de situationer, hvor der kan være mulighed for, at det er via arbejdet, at man er blevet smittet.

Så: er man på ferie i 3 uger, og man er påvist smittet den sidste uge af ferie, er det nok ikke sandsynligt, at man er blevet smittet på arbejdet, mens omvendt man bliver syg 2 dage inde i ferien – så kan man være blevet smittet via arbejdet.

Husk - selv om man er blevet smittet, så kan man blive smittet igen af en ny variant af virussen.

Så fortsæt med de gode vaner med at holde afstand, spritte af og host i ærmet/albue m.v.

Og så kan vi glæde os over, at foråret er på vej, og at smitten derved falder, og vi kan være sammen uden at for mange bliver syge. Men pas forsat på hinanden, da ingen ved hvem der bliver alvorlig syg, før den enkelte selv er blevet smittet.

 

Godt forår til alle.

Mimi Bargejani

Formand