Valg af TR samt TR-suppleant på din arbejdsplads

Kære alle

Hvis du er på en arbejdsplads, hvor der ikke er valgt en TR eller en TR-suppleant - og du gerne vil vide hvordan reglerne er - kan du her læse lidt mere om det:

Som medlem af FOA/KLS kan du stille op som TR / TR-suppleant på din arbejdsplads, såfremt du har været ansat i mindst 6 måneder - dog skal vi sikre os, at reglerne for at opstille til et valg er overholdt.

Oplysning om et TR / TR-suppleant valg skal indeholde flg. oplysninger:

Hvor finder valget sted med angivelse af tid, dato og sted.

Alle kan deltage i selve valgprocessen (altså afgive stemme i forbindelse med valget), uanset om man er medlem af FOA/KLS eller ej.

Man skal sende sit kandidatur ind til KLS@FOA.DK med angivelse af navn og fødselsdato, hvis man ønsker at stille op som TR – dog forudsætter det så, at man er/bliver medlem af fagforeningen KLS. 

Hvis man selv vil stille op, så bør man i opslaget til KLS oplyse dette, med information om hvilket hverv man stiller op til. I dette tilfælde som TR eller som TR- suppleant.

Er der ingen modkandidater, vil man som udgangspunkt blive betragtet som valgt af kollegaerne på samme overenskomst, som man selv er omfattet af.

Der skal udfyldes et valgskema af både den valgte, os som faglig organisation samt arbejdsgiver - før valget kan betragtes som gyldigt.

Vi har i KLS som udgangspunkt en valgperiode på 4 år, medmindre vi forinden har aftalt noget andet. 

Er du blevet interesseret i at stille op til et TR eller TR-suppleant hverv, kan du kontakte os i KLS for mere vejledning og hjælp til at afvikle valget – det står vi som fagforening for.

Der kan ikke vælges en TR-suppleant uden der også er valgt en ordinær TR. Dog kan man supplere, hvis en TR-suppleant stopper før tid.

 

Med venlig hilsen

Mimi Bargejani
Formand