FOA Midt- og Vestjylland vinder 2 principielle sager

Læs hvorfor det er en god ide at være medlem af en OK-Fagforening

FOA Midt- og Vestjylland har netop vundet 2 principielle sager:

Afskedigelse
Den ene sag drejer sig om en opsigelse, hvor kommunen brugte det forkerte opsigelsesvarsel. Kommunen valgte i opsigelsen at bruge et forkert varsel i forhold til medlemmets anciennitet. Dette gjorde vores afskedigelsesteam kommunen opmærksom på i den lokale forhandling, men kommunen fastholdt deres varsel ved denne forhandling.

Teamet sendte sagen til forbundet, som tog sagen og rejste den overfor KL. Til denne forhandling fik fagforeningen ret i vores betragtninger omkring det forkerte varsel. Der blev indgået forlig på det varsel som medlemmet var berettiget til nemlig 6 måneders varsel og ikke 4 som kommunen havde givet hende. Herudover skulle kommunen på grund af ancienniteten betale 3 måneders fratrædelsesgodtgørelse. Så medlemmet fik yderligere 5 måneders løn.

Bortvisning
Den anden sag var i samme kommune. Her drejede det sig om en bortvisning af et medlem. Igen forhandlede vores afskedigelsesteam med kommunen uden resultat. Teamet sendte igen sagen videre til forbundet som rejste den overfor KL.

Igen fik vi ret, medlemmet var uberettiget bortvist. I afgørelsen skal kommunen betale ca. 5½ måneds løn til medlemmet som hun havde mistet da hun blev bortvist. 
Når man bortvises, standser lønudbetalingen den dag du bliver bortvist fra.

Ovenstående er blot 2 enkeltstående grunde til at stå i den fagforening hvor forhandlingskompetencen ligger. Hvis de havde stået udenfor FOA, havde de ikke fået noget.