Pressemeddelelse

Årets arbejdsmiljøpris 2010

To arbejdspladser deler pris og hæder

Oftest må FOA Aalborg træde til når kommunikationen er gået i hårdknude eller når arbejdsmiljøloven er overtrådt og medarbejdere er blevet ramt på krop og sjæl. Heldigvis sætter flere arbejdsgivere og medarbejdere fokus på et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. De initiativer fortjener anerkendelse i en tid, hvor de økonomiske og menneskelige ressourcer er knappe og hvor der kræves mere og mere dokumentation af den service der ydes.

Årets arbejdsmiljøpris deles i 2010 af to arbejdspladser; nemlig - Plejehjemmet Thulebakken 2-4 i Aalborg og hjemmeplejens udegruppe i Nibe. Begge arbejdspladser har gjort en stor indsats for at sikre et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Den 28. april, på Den Internationale Arbejdsmiljødag, modtager begge arbejdspladser en gavecheck på 3000 kroner som en påskyndelse for den store indsats.

Allerede resultater af indsatsen
Plejehjemmet Thulebakken 2-4 udmærker sig ved et stort engagement for at bedre det psykiske arbejdsmiljø. Medarbejdere og ledelse har i fællesskab skabt stor bevidsthed om trivsel og arbejdsmiljø. En proceskonsulent har været med til at synliggøre arbejdspladsens udfordringer. Medarbejderne har på egen hånd udarbejdet en handleplan, som skal sikre at den flotte indsats bliver en integreret del af arbejdspladsen. Selvom forandringer er en løbende proces kan de allerede se resultater ved gladere medarbejdere og et faldende sygefravær.

Flere smil og færre sygedage
Udegruppen i Nibe har lavet en særlig indsats for at styrke det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Her har man udarbejdet en handleplan der sikrer fokus og handling på de områder medarbejderne har påpeget at de ønsker forbedring. De har styrket det lokale samarbejdsudvalg og sat fokus på vigtigheden af god kommunikation. Resultatet af deres indsats viser sig eksempelvis ved flere smil og humor blandt medarbejderne og ved et stort fald i sygefravær. I Nibes udegruppe er de meget bevidste om, at godt psykisk arbejdsmiljø ikke er noget man kan skabe. Det er noget, som man løbende må vedligeholde og være opmærksom på.

Arbejdspres og depression
Desværre er det ikke solstrålehistorier der dominerer hverdagen for alle FOAs medlemmer. Mange henvender sig på grund af øget arbejdspres, høje krav til omstillingsevne eller samarbejdsproblemer og mobning. De fortæller eksempelvis om psykiske belastninger som stress, der efter længere tids belastning kan udvikle sig til depression. Det opstår efter et konstant stort pres fra meget krævende borgere og/eller manglende støtte fra kolleger eller ledelse.

Forebyggelse betaler sig
Det psykiske velbefindende er altafgørende for arbejdsindsatsen, humøret og familielivet og netop derfor er det væsentligt, at arbejdsgivere har stor fokus på, at der gøres en særlig indsats for at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø, udtaler faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup. Desværre kan FOA Aalborg konstatere, at en del arbejdspladser endnu ikke har fået øjnene op for, at det kan betale sig at forebygge stress og depressioner samtidig med at det fastholder og udvikler medarbejderne.

Program 28. april 2010
Kl. 11.00 overrækkelse af diplom og gave på Plejehjemmet Thulebakken 2-4, Aalborg
Kl. 13.30 overrækkelse af diplom og gave hos Udegruppen, Sygehusvej 5, Nibe

Kontaktinformation:

  • Formand for arbejdsmiljøpolitisk udvalg i FOA Aalborg - Anne-Grethe Sveistrup mobil: 27 61 18 30 eller agsv@foa.dk
  • Tillidsrepræsentant, Birthe Christophersen telefon: 98 31 53 36 Plejehjemmet Thulebakken 2-4, Aalborg
  • Arbejdsmiljørepræsentant, Kirsten Gindeberg telefon: 98 11 22 11 Udegruppen i Nibe, Sygehusvej 5, Nibe.