Pressemeddelelse

Dagplejere får kompetenceløft

FOA Aalborg har efter flere forhandlinger med Aalborg Kommune lavet en aftale om uddannelse for dagplejere. Aftalen betyder, at 15 kommunale dagplejere årligt kompetenceudvikles via Pædagogisk Assistent Uddannelse (PAU).

Dagplejere ansat i Aalborgs Familie- og Beskæftigelsesforvaltning får mulighed for at dygtiggøre sig samtidig med at de bevarer den sædvanlige løn. Jytte Christensen fra FOA Aalborg glæder sig på dagplejernes vegne. Hun understreger, at bredere kompetencer er med til at styrke dagplejens position, som den kommunale pasning med størst forældretilfredshed.

Uddannelse er attraktivt
Søgningen til de attraktive pladser har været stor, da 49 dagplejere søgte de blot 15 pladser. Det viser, at dagplejerne ønsker at styrke kompetencerne og udvikle sig i det fag de er ansat i. FOA Aalborg har udover fuld løn i uddannelsesperioden også sikret, at dagplejerne får bøgerne til PAU uddannelsen betalt. De kommunale dagplejere, som er optaget på PAU uddannelsen glæder sig meget til uddannelsen.

Fastholdelse og faglig styrkelse
De 15 dagplejere starter i uge 43 og er under uddannelse i 54 uger.  Efter uddannelsen kommer dagplejerne tilbage til det gamle job med styrkede kompetencer. Aftalen vækker stor begejstring hos de kommunale dagplejere, ledere i dagplejen samt i dagplejernes fagforening FOA. Det har med denne mulighed for kompetenceløft været muligt at sende dagplejere afsted på uddannelse og derved i enkelte områder undgå en evt. udpegning pga. faldende børnetal, fortæller fællestillidsrepræsentant Annette Ottosen. Det betyder blandt andet, at dagplejere i fare for at miste deres job, fastholdes og styrkes fagligt. 

For yderligere information om FOA Aalborgs aftale med Aalborgs Familie- og Beskæftigelsesforvaltning kontakt fællestillidsrepræsentant Annette Ottosen på: 5153 0050 eller e-mail abo-fb@aalborg.dk

Kontakt dagplejer Lene Leth wulff-Høyer på: 2616 9105 eller lenedk4@hotmail.com Lene er én af de 15 dagplejere, som starter uddannelse i uge 43.