Lektieværksted - tilbud for elever

Social- og sundhedshjælperelever, social- og sundhedsassistentelever og elever på pædagogisk assistentuddannelse kan få hjælp og inspiration i FOAs lektieværksted.

Værkstedet er bemandet med en underviser fra AOF, som kan være med til at samle trådene i forhold til de udfordringer som alle elever står overfor. Tanken er, at skabe et rum, hvor elever kan få hjælp og samtidig være med til at give de andre medstuderende modspil og inspiration. Det kan også være elever, som kort og godt trænger til at genopfriske både det mundtlige og det skriftlige på uddannelsen.

Kørt fast – eller blot brug for inspiration?
Underviseren kan blandt andet hjælpe dig, hvis du er kørt fast i dine opgaver på uddannelsen? Har du brug for hjælp, inspiration og sparring? Så kom til FOAs lektieværksted.

Lektieværkstedet tilbyder hjælp med:

  • hvordan man får struktur og overblik på projektarbejdet

  • hvordan man laver en god problemformulering

  • hvordan man skriver præcist og klart i en logbog

  • hvordan man beskriver sine observationer i et neutralt sprog

  • hvad man kan gøre ved skriveblokering
  • hvordan man læser fagtekster på en aktiv og effektiv måde


Brug hinanden i lektieværkstedet!
FOA Aalborg får flere og flere opkald fra elever, som mener det er svært at udarbejde cases i deres skriftlige opgaver. De har også svært ved at arbejde projektorienteret og deltage aktivt og konstruktivt i undervisningen. Samtidig skal eleverne arbejde i grupper og det kan være uvant for mange af FOAs medlemmer.

Flere elever dumper
-Vi ser en stigning af antallet af elever der ikke består – teoriperiode eller praktikperiode. Det må vi agere på og derfor opretter FOA i hele regionen lektieværkstedet. Værkstedet skal ses som et supplement til den vejledning og hjælp som SOSU-Nord allerede tilbyder eleverne. Pia Pedersen opfordrer eleverne til at bruge tilbuddet og eventuelt danne netværk med elever der også har lyst til at arbejde med de faglige udfordringer.

Har du spørgsmål til værkstedet kontakt Yvonne Jacobsen, projektleder i Læse-Stave Butikken yja@aof-danmark.dk telefon: 72 13 23 05.