Pressemeddelelse

Medbestemmelse og målrettet arbejde giver FOAs arbejdsmiljøpris

Denne gang går FOA Aalborgs arbejdsmiljøpris til Himmerlandshave Ældrecenter i Suldrup, som har ændret arbejdsmiljøet radikalt.

På Himmerlandshave har de haft en ekstern konsulent på banen, som har hjulpet dem til at sætte ord på værdier og på hvordan de hver især forstår værdierne. Trivsel og psykisk arbejdsmiljø har været omdrejningspunkt i dels et arrangement med overnatning, temamøder og opfølgning.

De har også sat stor fokus på arbejdsfordelingen, så ingen er i tvivl om hvem blandt lederne de ansatte skal gå til med forskellige problemstillinger.

Derudover har ledelse og medarbejdere i fællesskab sat gang i en grundlæggende forandring, som de målrettet har arbejdet med de seneste 2½ år. Det har skabt forandring, men det er ingen sovepude for Himmerlandshave, der fortsat vil arbejde for det gode arbejdsmiljø.

På Himmerlandshave gør de meget for at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen og jo bedre det gør det, jo mere positive og glade bliver medarbejderne.

Medbestemmelse
Medarbejdergruppen oplever i langt højere grad end tidligere, at de er medbestemmende på dagligdagen og at de har stor indflydelse på forandringsprocesserne. Konkret drejer det sig om opfølgning på værdier og gennem løbende trivselsmøder. Udover de meget konkrete tiltag i forhold til det faglige, har medarbejdergruppen taget flere sociale initiativer for at understøtte den gode udvikling.

Himmerlandshave modtager FOA Aalborgs arbejdsmiljøpris fordi de fortløbende arbejder med arbejdspladsens udfordringer og ikke blot reparerer hullerne i vejen. Himmerlandshave erkender, at arbejdsmiljø er en løbende proces, som også kræver fokus i de tider hvor sundhedspersonalet har mange udfordringer – presset på tid, faglighed og meget apropos arbejdsmiljø, udtaler faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup.

Flere deltagere med gode initiativer
Det er femte gang FOA Aalborg udskriver arbejdsmiljøkonkurrencen og uddeler årets arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en arbejdsplads, som gør en ekstraordinær indsats for at værne om det gode arbejdsmiljø. Denne gang har det været svært at vælge vinderen, da alle deltagere har iværksat gode initiativer for at skabe positive resultater. FOA Aalborgs fire kommuner er repræsenteret blandt deltagere i konkurrencen og flere af FOAs mange faggrupper har meldt sig på banen.

FOA Aalborg opfordrer alle FOA-arbejdspladser til at tage ansvar for det psykiske arbejdsmiljø blandt de ansatte. På papiret har der været fokus på psykisk arbejdsmiljø meget længe. Senest i trepartsaftalen og i FOAs overenskomster. Trods aftaler og gode hensigter får FOA Aalborg fortsat mange henvendelser som angår det psykiske arbejdsmiljø.

For yderligere kommentarer kontakt faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup » agsv@foa.dk eller 4697 3131 eller mobil 27 61 18 30.

Prisen uddeles 28. april 2010 kl. 12.30 på Himmerlandshave Ældrecenter i Suldrup.