Nattevagter svigtes af byrødder

Utrygheden er den værste
Forestil dig, at du skulle fare alene igennem Aalborgs gader i nattens mulm og mørke i baggårde, loftrum og kældre. Vi nattevagter bevæger os ude i byernes kringelkroge og når helt op mod fyrre besøg på en nat – vidste du det?

Bliver det fremtiden for os nattevagter, at vi skal køre alene, bliver det meget utrygt. De situationer vi havner i om natten gør os meget mere sårbare, netop fordi vi er alene. Vi havner sandsynligvis i lignende situationer om dagen, men om natten er det meget sværere at få fat i kolleger.

I dag kan vi sparre med hinanden, hvis vi er utrygge ved noget af det vi oplever på vores mange besøg hos borgerne. Fremover har vi måske ingen kolleger at støtte os til, når der opstår ubehagelige og ukendte situationer. Fremover vil vi stå alene med udfordringerne og der er ingen hjælp at hente!

Nattevagter har i grelle tilfælde tilkaldt politiet. De undrer sig over, at nattevagter skal køre alene i situationer og områder af byen, hvor de altid er to – tankevækkende!

I det nye forslag, hvor nattevagter skal køre alene bliver der kun taget hensyn til borgernes tarv. I samme åndedrag svigter kommunen de ansatte nattevagter og ser stort på hensynet til arbejdsmiljøet og trygheden i det natlige arbejde. Alenearbejdet vil antageligt give øget sygefravær og øget nedslidning – er det virkelig det værd?

Træffes denne beslutning om alenekørsel kan vi ikke længere forberede os på næste besøg eller svare på opkald mens vi kører, som vi gør i dag. Fremover bliver vi nødt til at standse for at notere de nødvendige informationer og det vil uvilkårligt øge ventetiden for borgerne.

Det værste fremtidsscenarie er dog, at forestille sig at man skal køre alene som nattevagt helt til man som 72-årig kan gå på pension.

Desværre kan flere af scenarierne blive til virkelighed, hvis byrødderne 20. april 2011 gør forslag til virkelighed!

Med venlig hilsen de 50 kørende nattevagter i Aalborg Kommunes Område Nord, Øst, Vest, Sydvest og Centrum.