Opsigelser på trods af stigende behov

Åbent brev til politikerne i Aalborg Kommune

Kære byrådsmedlemmer!
I forhold til arbejdet med budget 2012 vil jeg gerne rose Byrådet for rettidig omhu, idet der er planlagt tilførsel af 30 millioner kroner til ældreområdet, på baggrund af en forventet stigning i antallet af ældre som skal modtage hjælp i den kommunale ældrepleje.
Det er rart at opleve at I som politikere agerer positivt i forhold til det forventede opgave- og omkostningsniveau. Samtidig vil jeg gerne rose specielt Ældreforvaltningen, som i forbindelse med reduktioner og afskedigelser i de seneste måneder har indgået i et positivt samarbejde med FOA Aalborg, i bestræbelserne på at fastholde og uddanne personalet på Ældreområdet.

MEN… det undrer mig meget at Kommunen fortsætter med at opsige medarbejdere på ældreområdet. Set med mine øjne nærmer det sig det groteske, at man samtidig med at man planlægger at afsætte midler for at imødegå et øget behov, fortsat opsiger medarbejdere.
Den økonomiske gevinst ved at opsige medarbejdere på nuværende tidspunkt vil under alle omstændigheder, pga. opsigelsesvarsel, først slå igennem i 2012.

Min opfordring skal derfor være, at I annullerer allerede påtænkte opsigelser og skåner personalet for den utryghed og usikkerhed der følger af at modtage en opsigelse. Alt sammen set i lyset af at Byrådet allerede har konstateret at opgavemængden øges i 2012, et faktum Byrådet har erkendt ved at fremsætte forslag om at afsætte yderligere 30 mill. kr.

Det er mit håb, nu hvor vi står på tærsklen til første behandling af budget 2012, at I vil tage de beslutninger som sikrer rolige og trygge arbejdsvilkår for vores medlemmer, og hvor vi samtidig undgår at ansatte opsiges blot for at kunne genansætte dem igen i 2012.