1. maj i FOA Aalborg - 2012
1. maj i FOA Aalborg havde flere besøgende end tidligere!
Foto: Anders Foldager

Emma, 1. maj og alle vi andre

Formand Kristian Gaardsøe, FOA Aalborg, tog udgangspunkt i Emma, 18 år og gymnasieelev. Hun er godt fucking træt af , at japanerne slagter delfinerne, isen smelter på nordpolen, og alle skider på de gamle – og ingen gider gøre noget ved det.

Det var indgangsordene til 1. maj i FOA Aalborg, og Kristian Gaardsøe gav Emma ret. Vi skal værne om naturen og tage klimaforandringerne alvorligt og finde løsninger i en grøn omstilling, der også kan give vækst og beskæftigelse.

Kristian Gaardsøe kom hele vejen rundt med klimaforandringer, finanspagt i EU, og den nye regering.

Nationale budgetter holdes i stram snor på grund af finanspagten. Det betyder nedskæringer og forringelser i den offentlige sektor og rammer FOAs medlemmer hårdt, og naturligvis befolkningen, der får mindre og mindre hjælp.

Det er ikke ULIGHED, der skaber et godt samfund, sagde Kristian Gaardsøe.

Et samfund med LIGHED betyder mindre kriminalitet, folk lever længere og har tillid til hinanden. Ulighed betyder et fattigere samfund, der nedbryder vores muligheder.

Der er gået konkurrence i at spare i det offentlige. Kommunerne har sparet 6-7 mia. kr. mere end aftalt. 40.000 offentlige arbejdspladser er skåret væk.

Det indebærer, at krav og ressourcer på arbejdspladserne i det offentlige ikke længere hænger sammen.

Danmark har 3.100 mia. kr. pensionsopsparing. Her har staten et tilgodehavende på 1.500 mia. kr. i udskudt skat. Så hvem siger, vi ikke har råd?

Vi skal stille  os kritisk an, når de kommer og råber smalhals, skær i velfærden og vi har ikke råd!

Kristian Gaardsøe sendte også en hilsen til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen: -Jeg ved, at Mette Frederiksen (S) vil gøre sit bedste for de svage, men det er farligt, når der genbruges kernebegreber fra de borgerlige.

Jeg ved godt, at hun er presset af finanspagt og egne regeringspartnere, men de svage bliver ikke motiverede ved at blive straffet økonomisk. De kæmper i forvejen en kamp både for at overkomme deres problemer og give deres børn og familie et lykkeligt liv.

Der er brug for at give hinanden som mennesker tillid, opbakning og udviklingsmuligheder i forhold til at være en aktiv del i samfundet, i familien, på arbejdspladsen og på lærestedet.

Derefter sang formanden for til FOA BLUES:
FOA vil sige det med klare ord
At velfærdscut er det rene mord:
FOA blues gonna get you

Tillid og støtte til hver især
Er det, der virker, hvor svært kan det vær’
FOA blues gonna get you

Så sluttede 1. maj i FOA Aalborg, med flere besøgende end tidligere, og efterfølgende var der demonstrationstog fra Søndergade til Kildeparken.