Fra rugbrødsreform til rødvinsreform

REGERING: Regeringen – og især SF - har travlt med at fremstille skattereformen som en rigtig rugbrødsreform, som handler om den hårdtarbejdende rengøringsassistent, som arbejder om natten, så der er rent, når vi andre møder på arbejde.

Nu viser nye tal fra Skatteministeriet imidlertid, at reformen nok snarere må betegnes som endnu en rødvinsreform. Hører man således til de heldige 10 pct. af befolkningen, der tjener mest, scorer man årligt 5400 kr. på reformen, hvilket næsten er tre gange så meget som de 1960 kr., som danskerne i gennemsnit får ud af reformen. Og for de 40 pct., der tjener mindst, bliver gevinsten på under 660 kr. om året.  

Husker nogen S og SF’sstore plan ”Fair Løsning”? Heri gjorde de op med den daværende borgerlige regerings asociale økonomiske politik, der ifølge dem selv betød, at de rigeste under VK-regeringen havde fået skattelettelser for 60.000 kr., mens de fattigste havde fået sølle 3700 kr. Når S og SF kom til magten, lød det, skulle den almindelige lønmodtager i højere grad tilgodeses, og dem, der havde nydt godt af VKO’s topskattelettelser skulle betale lidt ekstra.

Hvordan hænger det lige sammen med, at direktør Jensen nu får over 5000 kr. ekstra til dyr rødvin? Socialdemokraterne forsvarer aftalen med, at de laveste indkomster ikke fik meget i skattelettelse under den tidligere regering. Men det var der vel heller ingen, der havde ventet sig af en borgerlig regering. En borgerlig regering må vel forventes at føre borgerlig politik.

Mere uforståeligt er, at en socialdemokratisk ledet regering med en SF’er på skatteministerposten fører serien af rødvinsreformer videre - tro mod den borgerlige ånd. Helt i tråd med den borgerlige ånd er også, at det nu igen er de svageste i samfundet, som skal betale prisen for, at vi andre kan få endnu en skattelettelse. Derimod klæder det en socialdemokratisk ledet regering rigtig dårligt.