Debatoplæg - hvad nu, FOA?

Så er det hér! Oplægget Hvad nu, FOA? som handler om FOAs fremtid.

Hvad nu FOA - om medlemsmøder 
Hvad nu FOA - et arbejdshæfte (klik på grafik for at hente oplæg)

Debatten om 2015 – Medlemmernes FOA er ikke kun forbeholdt de officielle politiske organer i FOA.
Også på medlemsmøder vil man nu diskutere, hvordan vi bedst tackler FOAs fremtid. Det sker bl.a. ved at debattere oplægget Hvad nu, FOA?


Hvad nu FOA - et debatoplæg

Hvad nu FOA - et debatoplæg (klik på grafik for at hente oplæg)

Så er det hér! Oplægget Hvad nu, FOA? som handler om FOAs fremtid. Hovedbestyrelsen ønsker oplægget debatteret på kongresforberedende møder og medlemsmøder frem til maj i år. Tilbagemeldingerne fra møderne vil indgå i det endelige oplæg til kongressen i efteråret.
Det vil ikke være helt forkert at give debatoplægget betegnelsen ”det mest gennemarbejdede debatoplæg i FOAs nyere historie.” To år er der gået, siden Hovedbestyrelsens Lov- og Perspektivudvalg (LPU) gennemførte omfattende undersøgelser af økonomi og struktur i afdelinger og forbund. Siden fulgte knap et år med eksperimenter, der bl.a. skulle give mere konkret viden om, hvordan medlemmerne oplever FOA.

Eksperimenterne viser, at FOAs medlemmer hellere end gerne vil engagere sig i fællesskabet. Det kræver bare, at FOA møder dem, hvor de er og med emner, der er relevante for dem og deres arbejdsliv.
Oplægget kredser om fire store punkter: FOA og værdien for medlemmerne; Demokratiet og medlemmerne; Arbejdsgiverne og FOA; FOAs økonomiske udfordringer. Hovedbestyrelsen og LPU giver i oplægget en lang række bud på, hvordan fremtidens udfordringer kan tackles. Og alt er til debat.