Ledige klar til karavane

På søndag 2. juni kl. 12. ankommer arbejdsløshedskaravanen til Gammel Torv i Aalborg. Mellem kl. 12 og 14 er der musik og talere på torvet og derefter march. Karavanen har retning mod København og stopper undervejs i 11 danske byer. Bag initiativet står Nordjyllands Arbejdsløshedsnetværk. Målet er, at samle arbejdsløse fra en række byer for i fællesskab at kræve ægte løsninger på arbejdsløshedsproblemet fra politikere og erhvervsliv.

FOA-medlemmer støtter op
Nogle af FOAs ledige medlemmer støtter også op om initiativet. De ønsker med karavanen at sætte fokus på arbejdsløshed som et samfundsproblem. De vil stoppe hetzen og forringelserne imod de arbejdsløse. De ønsker ”ret til arbejde – ret til forsørgelse”, derfor har vi følgende krav: 

  • Dagpengeperioden skal sættes op igen og genoptjeningskravet skal halveres fra 52 uger til 26 uger.
  • Gør op med meningsløst aktivering, skab arbejdspladser i stedet for.

De mener, at der skal findes en løsning for de mennesker som er faldet ud af dagpengesystemet, og som ikke kan modtag forsørgelse. Dagpengeaftalen er ikke god nok, da ikke alle bliver reddet.

Den nyeste aftale med Enhedslisten viste at Regeringen kan presses til at skabe løsninger for de arbejdsløse, derfor skal presset bevares på Regeringen. Nordjyllands Arbejdsløshedsnetværk ønsker varige løsninger, ikke lappeløsninger!

Gitte Pugh og de øvrige medlemmer som deltager i FOAs jobcafé siger også, at det er vigtigt for ledige at komme ud og møde ligesindede, så man ikke isolerer sig som ledig.

Læs mere om karavanen her:

  www.karavanen2013.dk

 www.facebook.com/Karavane2013