Kvinder - high five
"Pjecen er et oplagt udgangspunkt, hvis man som pædagogmedhjælper ønsker at dygtiggøre sig,” siger Jytte Christensen

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge

Er du en af de erfarne pædagogmedhjælpere på daginstitutionsområdet, kan du få praktiske råd til, hvordan du kan blive løftet fagligt. Alle ledere har netop fået publikationen: ”Bliv bedre til arbejdet med børn og unge” som er fra FOA og KL.

Pjecen giver praktisk information om, hvordan pædagogmedhjælpere kan øge de faglige kompetencer. Sektorformand i FOA Aalborg, Jytte Christensen opfordrer alle til at spørge efter pjecen hos deres leder. ”Pjecen er et oplagt udgangspunkt, hvis man som pædagogmedhjælper ønsker at dygtiggøre sig,” siger Jytte Christensen og håber, at alle vil kigge på de forskellige kurser, som er af kortere eller længere varighed.

Hvilke kurser er for mig?
Pjecen fortæller blandt andet om korte kursusforløb på en varighed fra fem dage til tre ugers varighed. Den indeholder også en beskrivelse af uddannelsen til pædagogisk assistent som voksenforløb. Alle kurser er målrettet pædagogmedhjælpere og kort sagt kan kurserne deles op i følgende emner:

  • Aktiviteter for børn og unge
  • Kommunikation og samarbejde
  • Børn og unges udvikling
  • Sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse

I FOA Aalborg håber vi, at pjecen giver anledning til, at du og din leder kan diskutere, om der er forløb som er særlig relevant for netop din kompetenceudvikling.

Netværket: Du har krav på et ordenligt svar
Netværket af tillidsvalgte på området opfordrer alle pædagogmedhjælpere, som ønsker opkvalificering til at henvende sig til lederen, også selvom økonomien er stram. Deres holdning er, at alle pædagogmedhjælpere har krav på at få et ordentligt svar, når det gælder opkvalificering. Får du et nej, er det vigtigt, at du får et tidspunkt for, hvornår det så kan lade sig gøre.

De som får afslag, opfordres af netværket til at fortælle det til de tillidsvalgte som sidder i MED-udvalget. Herefter vil de tillidsvalgte få en afklaring på, hvordan man fordeler midler for opkvalificering i de enkelte dagtilbud. En anden vigtig detalje er at sikre sig, at der er vikardækning for den periode, hvor man skal på uddannelse.