Dagplejer Jane Troelsen
Idrætsdagen er et godt eksempel på, at ikke alt behøver at foregå indendørs, siger dagplejer Jane Troelsen.

Børn og dagplejere til idrætsdag i Valsted

Se fotos fra idrætsdagen i Valsted nedenfor.

For nylig var der idrætsdag i Valsted og børn og voksne nød at spille, tumle, synge, gå balancegang og køre scooterræs. Nogle af børnene var meget øvede på det interimistiske balancebræt, hvor andre endnu skal øve sig, før de får helt styr på udfordringen. Solen skinnede og selvom græsset var vådt, nød alle at være i det fri. ”Det er første gang vi holder idrætsdag i Valsted og initiativet er helt naturligt. Vi har inviteret naturdagplejerne i området, og i vores gruppe er der tre dagplejere som er certificerede idrætsdagplejere, og vores fjerde kollega deltog på lige fod,” fortæller dagplejer Jane Troelsen.

Udvikling og læring via idræt
De har været på kursus for at opnå det bevis, og med hvervet som idrætsdagplejer følger også en række opgaver. De skal blandt andet udarbejde en årsplan, hvor de sætter fokus på at stimulere børns udvikling og læring gennem idræt, leg og bevægelse. Idrætsdagen er et godt eksempel på, at ikke alt behøver at foregå indendørs.

Jane fortæller, at de temaer gruppen har haft med børnene tager udgangspunkt i hverdagen. Senest har Jane sat fokus på temaet vand. I den periode har de koncentreret sig om vand i alle afskygninger. Jane bor i Sebbersund, og derfor er hun og børnene så heldige at være meget tæt på Halkær Bredning. De har kigget på vand, soppet i vand, vandet blomster, gået i regnvejr både med og uden paraply, drukket det og desuden vasket køretøjer.

Certificering – inspiration til nye lege
Årsplanerne laver jeg og mine kolleger typisk i middagspausen i heldagslegestuen, som vi har i Farstrup. Her inspirerer vi hinanden til de aktiviteter vi sætter på årsplanen. Det hele skal styrke børnenes motoriske udvikling og Jane fortæller, at hun er blevet mere bevidst om, hvordan teori og praksis kan forenes. Når de er på kursus får de inspiration til nye lege og det har været en fornøjelse at være med, fortæller Jane med entusiasme.

Bevægeglæde og røde kinder
Fysioterapeut Annette Toft fra Aalborg Kommune tilføjer, at idrætsdagplejere har et netværk med andre dagplejere. Her tænker de bevægelse ind i børnenes hverdag. "Dagplejerne ved hvorfor de gør det de gør, og idræt i børnehøjde handler rigtig meget om bevægeglæde, stjernestunder og røde kinder," siger Annette. Det handler også om at skabe nogle gode rammer for børnenes bevægelse og på den måde går idrætsdagplejerne foran som rollemodel.

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.

 

Idrætsdag i Valsted for børn og dagplejere.