Jytte Støttrup og Inger Bjerre
Jytte Støttrup og Inger Bjerre

Derfor går medlemmerne til generalforsamling

Under generalforsamlingen i Pædagogisk Sektor talte vi med Jytte Støttrup, pædagogisk assistent på Overlade Skole, Vesthimmerlands Kommune, SFOen i Børnehaven Myren. – Jeg er tillidsrepræsentant og går til generalforsamling både af pligt og af interesse. Der kommer for få kolleger, men jeg har faktisk opfordret mange til at tage med, for en generalforsamling er det rigtige sted at få indflydelse. Der er mange Aalborg-piger, det er fint, men der burde være flere fra kommunerne uden for Aalborg. Desuden er det jo godt at blive opdateret om, hvad der sker i vores fagforening. Jeg har været tillidsrepræsentant i fem år og jeg har været til generalforsamling alle årene. Jeg synes det er spændende og godt at møde andre kolleger. Jytte tog uddannelsen som pædagogisk assistent tilbage i 2009, og det er hun glad for i dag. – Jeg har fået et bedre arbejde og en helt anden indsigt end tidligere. Vesthimmerlands Kommune tilbød os uddannelsen på gode vilkår, så det var bare med hoppe på vognen.

Inger Bjerre, pædagogisk assistent, og tillidsrepræsentant igennem 26 år i SFOen i Aars Skole, fik vi også en snak med under generalforsamlingen. Inger stopper for at gå på efterløn til oktober. – Selvfølgelig er det min pligt at deltage i generalforsamlingen som tillidsrepræsentant. Men det er også rart at følge med og møde kolleger. Jeg vil tro, at jeg har været med i alle årene. Her har jeg haft muligheden for at støtte op om min fagforening, og det er vigtigt. Jeg går på efterløn på grund af skolereformen. Jeg er ikke ked af at gå på arbejde, men der er mange andre ting, jeg gerne vil beskæftige mig mere med, f.eks. børnebørnene. Jeg kan slet ikke forstå, at vores medlemmer efterhånden skal arbejde til de er 70 år. Jeg er tidligere pædagogmedhjælper, men tog også tidligt uddannelsen som pædagogisk assistent, og det er jeg meget tilfreds med. Både Jytte Støttrup og Inger Bjerre opfordrer kollegerne til at tage uddannelsen, ikke mindst de unge.


Helle Gregersen og Bente Ullits

Helle Gregersen og Bente Ullits

To dagplejere
Helle Gregersen, Scheelsminde, Cupkageekspert og dagplejer i Aalborg. – Jeg ønsker at møde mine kolleger og høre, hvad der rører sig. På en generalforsamling får vi et samlet overblik over, hvad der er sket, og også lidt om fremtiden for vores område. Det var en rigtig fin beretning. Vi fik det at vide, som vi har behov for. Jeg kan godt undre mig over, at der ikke er mere debat på generalforsamlingen, men jeg deltog jo heller ikke selv med noget. Det er sikkert et udtryk for, at vi har fået en god information, og at vi er enige i det, der er blevet orienteret om. Jeg har været til mange generalforsamlinger, for DET GØR MAN. Sådan.

Bente Ullits, naturdagplejer og arbejdsmiljørepræsentant, Nibe. Bente har vi skrevet om før, da hun sammen med kollegerne lavede mad efter Meyers kogebog. Det gik fint i et stykke tid. – Det, at vi nu er i naturen en stor del af tiden, overskygger nok den utraditionelle mad lidt, mener Bente. Jytte er god til at komme hele vejen rundt i sin beretning. Derfor er det også en fornøjelse at komme til generalforsamling. Jeg spørger ofte om forskellige ting i løbet af året, så jeg har ikke behov for at spørge om noget på generalforsamling, også fordi informationen var så grundig som den var. Det også rigtig fint, at der kun er én aften med generalforsamling. Vi var til dagplejernes generalforsamling en time forinden. Det gik fint, og det er ikke for meget på en aften. Hellere det end at bruge to aftener på generalforsamlinger.

Lidt om beretningen
Generalforsamlingsdeltagerne fik en grundig orientering om sektorens arbejde i beretningsåret 2013. Beretning omhandlede blandt andet skolereform, arbejdstidsaftale, og forholdene i de enkelte kommuner, hvor især pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter i DUSer og SFOer bliver berørt.

Det har givet sektoren masser af arbejde på fagligt og politisk.

Også dagplejernes og dagplejepædagogernes forhold blev grundigt behandlet under Jytte Christensens beretning. Jytte omtalte en spændende rapport om forbedringsmuligheder i dagplejen, udarbejdet af Ole Henrik Hansen, Århus Universitet. Også FOAs undersøgelse om at mane myter i jorden i dagplejen blev omtalt. Ole Henrik Hansen og Jakob Sølvhøj, FOA er inviteret i FOA Aalborg for at »forsvare« de to rapporter.

Sektoren arbejder med jobrotationsforløb, så allerede ansatte dagplejere, pædagogmedhjælpere og omsorgsmedhjælpere får mulighed for at uddanne sig til pædagogiske assistenter. Sektoren har en aftale med Aalborg Kommune om et forløb for ca. 20 medarbejdere.

Jytte Christensen roste også dagplejerne i Rebild for deres aktion i forbindelse med ændrede pasningsformer i kommunen. En aktion, der gav genlyd og resultater. Sektorformanden opfordrede til at bruge kompetencefonden til videre uddannelse. Kompetencefonden blev født under seneste overenskomstforhandling. Der var en opfordring til at tænke over, at der snart er OK15, hvor der skal sendes OK-forslag ind.


Debat til beretning
Ingen debat til beretningen, der blev enstemmigt vedtaget. Under en kort pause havde medlemmerne mulighed for at udfylde et skema om, hvilke fagpolitiske emner de mener sektorbestyrelsen skal arbejde med i fremtid. Der var efterlysning af gode historier til FOA Aalborg NYT. Der blev også efterlyst kreative sjæle til en aktivistgruppe for synliggørelse af FOA.

Valg
Dagplejer Lene L. Kjeldgaard, dagplejepædagog Bente Norup Jensen og pædagogmedhjælper Susanne Hansen blev alle genvalgt. Som bestyrelsessuppleanter blev dagplejer Hanne H. Sørensen og dagplejepædagog Birgitte Nüchel genvalgt. Pædagogmedhjælper Anne Bjerring nyvalgtes som suppleant.