Elever: Brug FOA under uddannelsen

Alle elever opfordres til at kontakte FOA Aalborg, hvis der opstår problemer under uddannelsen. Sidste år hjalp FOA Aalborg mere end 100 elever, så snyd ikke dig selv for hjælp i FOA.

Omfattet lov om erhvervsuddannelse
Elever på social- og sundhedsskolen er omfattet af loven om erhvervsuddannelse. Det betyder, at du som elev har tre måneders prøvetid fra praktikkens start. Loven betyder, at arbejdsgiver har ret til at opsige elever i prøvetiden. Samtidig har elever ret til at opsige en uddannelsesaftale med én dags varsel. Det råder vi dig dog fra, medmindre du har talt med FOA Aalborg først. Bliver du kaldt til samtale opfordrer vi dig til at kontakte FOA Aalborg i god tid, så vi kan deltage i samtalen og støtte dig, hvis der opstår problemer.

Nå dine mål
FOA Aalborg hjælper hvert år rigtig mange elever, der af den ene eller anden grund ikke kan nå målene for uddannelsen. I langt de fleste tilfælde har det været muligt at forlænge uddannelsesaftalen, når eleven har afsluttet prøvetiden. Og langt de fleste arbejdsgivere er villige til at arbejde for, at vi sammen finder en løsning.

Udfordret bogligt og sprogligt
FOA oplever at mange kan have svært ved tekster og tal. Er du en af dem som er bogligt udfordret, findes der rigtig mange hjælpemidler, som kan gøre det lettere at komme igennem uddannelsen. Vi søger altid at finde en løsning og sammen med dig, SOSU Nord og din arbejdsgiver. Har du behov for en it-rygsæk, en mentorordning eller andre tilbud har vi samarbejdspartnere med stor erfaring på området. FOA Aalborg kan også hjælpe elever med at forlænge uddannelsesperioden, hvis der bliver behov for det.

Der kan være flere grunde til at elever ikke når deres mål. De fleste af de elever som FOA Aalborg har kontakt til når ikke målene på grund af: sygdom, manglende sociale eller faglige kompetencer eller manglende introduktion, vejledning eller støtte fra praktikstedet.

Kom straks problemet opstår
FOA Aalborgs faglige medarbejdere kan bedst hjælpe de elever som henvender sig straks når problemet opstår. Det gælder alle typer problemer også ved egen sygdom og barsel. Husk altid at medbringe din uddannelsesaftale og indkaldelse til evt. møde med din arbejdsgiver.